Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EU zabrinjava izbor Nikolića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačko predsjedništvo Europske unije izrazilo je zabrinutost zbog izbora radikala Tomislava Nikolića za predsjednika srbijanskog parlamenta.

"Predsjedništvo EU sa zabrinutošću je primilo jučerašnji izbor zamjenika predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića za predsjednika srbijanskog parlamenta", kaže se u priopćenju njemačkog predsjedništva objavljenom na web stranici. "Dosad se SRS uvijek snažno protivila jačanju veza Srbije s Europskom unijom", naglašava se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Prosvjed protiv komaraca - 3 Najavljen za subotu Baranjci muku muče s komarcima, pripremaju i prosvjed: "Živimo u raju, a oni nam od raja prave pakao" Slika nije dostupna Radikal Nikolić izabran za predsjednika srbijanskog parlamenta

Predsjedništvo je pozvalo sve reformske stranke u Srbiji da iskoriste razdoblje do 15. svibnja kako bi stvorile demokratsku vladu koja bi potvrdila srbijansku proeuropsku politiku.

Tomislav Nikolić, formalni zamjenik haškog optuženika Vojislava Šešelja na čelu SRS-a, izabran je u utorak rano ujutro za novog predsjednika Skupštine Srbije nakon više od 15 sati burne rasprave.

Zakonski rok za formiranje srbijanske vlade istječe 14. svibnja. Ako se to ne dogodi predsjednik Srbije mora raspustiti Skupštinu i raspisati nove parlamentarne izbore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene