Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pritisak na al-Asada

EU uveo embargo na uvoz sirijske nafte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija danas je uvela embargo na uvoz sirijske nafte zbog nastavka represije režima Bašara al-Asada prema prosvjednicima koji traže demokratske promjene, doznaje AFP iz europskih diplomatskih izvora.

Embargo stupa na snagu odmah, ali će za ugovore u tijeku stupiti na snagu 15. studenoga, dodaje isti izvor. Sirija proizvodi oko 400.000 barela nafte na dan, od čega oko 150.000 barela na dan izvozi u europske države, ponajprije Nizozemsku, Italiju, Francusku i Španjolsku. Čak 95 posto nafte EU uveze iz Sirije.

Europska unija također je odlučila zamrznuti sredstva i uskratiti vize za četvero sirijskih poslovnih ljudi koji navodno financiraju režim Bašara al-Asada. Na udaru sankcija su i tri sirijske tvrtke, među kojima jedna banka. Zabranu uvoza sirijske nafte uveo je i SAD, ali je taj potez simboličke naravi jer Amerikanci ne uvoze sirijsku naftu. (Hina)

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene