Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ujedinjena mornarica

U ovom moru vojska vježba spašavanje žrtava od pirata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nigerijskim se vodama održavaju godišnje vojne vježbe organizirane radi borbe protiv pirata.

Vježbe će pomoći marincima u borbi protiv pirata, kradljivaca nafte s mora, krijumčara i u drugim sigurnosnim izazovima na moru, javlja AP. Zemlje koje sudjeluju u ovoj vježbi su Nigerija, Benin, Gabon, Kamerun, Kongo, Togo, SAD, Španjolska i Belgija.

Pročitajte i ovo Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara Vatrogasci Brzi i spremni U Puli se okupilo više od 100 vatrogasaca: Ovo je vježba koju svaki vatrogasac prvu nauči

Jučer su pirati napali brod u vodama Nigerije već drugi puta u posljednjih nekoliko dana, međutim, zahvaljujući vježbama na moru, ubrzo ih je svladala jedna od mornarica koja je sudjelovala u vježbama. Pirati su otvorili vatru na nigerijski tanker u blizini luke Harcurt, rekao je Noel Choong koji vodi Međunarodni pomorski ured u Kuala Lumpuru.

>> NATO neutralizirao dva piratska broda u Indijskom oceanu

Vježba kodnog imena Obangame Ekspres 2012., održava se tjedan dana i cilj joj je poboljšati suradnju vojski kako bi se zajedničkim snagama borili protiv zločina na moru.

>> Gusari kod Benina oteli ciparski tanker

Od 2010. godine, sve je više pirata i naoružanih pljačkaša u Gvinejskom zaljevu. Međunarodna pomorska organizacija, u svom godišnjem izvještaju navela je kako su vode zapadne Afrike, jedno od šest područja na kojima pirati učestalo napadaju. Statistika Ujedinjenih Naroda pokazala je da se 2011. u devet zemalja dogodilo 65 napada pirata, dok je godinu dana ranije zabilježeno njih 45.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene