Sjevernoirska granica (Foto: AFP)
Sjevernoirska granica (Foto: AFP)

Britanski i europski pregovarači usuglasili su tekst o granici u Irskoj iako to ne znači da su pregovori o brexitu do kraja zaključeni, objavila je u utorak irska televizija RTE citirajući dva izvora.


Irska nacionalna televizija prenijela je da je tekst dogovoren kasno u ponedjeljak i zatim proslijeđen Londonu te je citirala izvore koji kažu da je sporazum "najstabilniji mogući", ali ne bi bilo ispravno reći da su pregovori "zaključeni".

Vezani članci Britanski parlament (Foto: AFP) - 2 Kraljica Elizabeta pečatirala zakon: Zemlja na kraju listopada ne može iz Europske unije bez sporazuma Boris Johnson (Foto: AFP) - 3 Boris Johnson se drži svog plana i neće tražiti odgodu brexita

Sporazum uključuje takozvani "backstop", zaštitni mehanizam, zahvaljujući kojem bi granica na irskom otoku ostala otvorena nakon brexita.

"Izvor potvrđuje da je tekst sporazuma o razvodu dogovoren na tehničkoj razini", napisala je na Twitteru Laura Kuenssberg, politička urednica BBC-a i dodala "Vlada će se sastati rano sutra poslije podne... tada će biti i službena potvrda". (Hina)

Merkel u Europskom parlamentu: ''Orban je 2015. tražio pomoć da se izbjeglice puste u Europu''

Stiže nam studeni: U gorju će biti mraza, za vikend možda i malo snijega