Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U sklopu Brexita

Pao dogovor: EU i Britanija usuglasili tekst o irskoj granici

Sjevernoirska granica (Foto: AFP)
Sjevernoirska granica (Foto: AFP) Foto: Afp
Britanski i europski pregovarači usuglasili su tekst o granici u Irskoj iako to ne znači da su pregovori o brexitu do kraja zaključeni, objavila je u utorak irska televizija RTE citirajući dva izvora.

Irska nacionalna televizija prenijela je da je tekst dogovoren kasno u ponedjeljak i zatim proslijeđen Londonu te je citirala izvore koji kažu da je sporazum "najstabilniji mogući", ali ne bi bilo ispravno reći da su pregovori "zaključeni".

Pročitajte i ovo Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!" Boris Johnson (Foto: AFP) Bez dogovora o datumu pregovora Brexit: U ponedjeljak nastavak teških pregovora između EU-a i Londona

Sporazum uključuje takozvani "backstop", zaštitni mehanizam, zahvaljujući kojem bi granica na irskom otoku ostala otvorena nakon brexita.

"Izvor potvrđuje da je tekst sporazuma o razvodu dogovoren na tehničkoj razini", napisala je na Twitteru Laura Kuenssberg, politička urednica BBC-a i dodala "Vlada će se sastati rano sutra poslije podne... tada će biti i službena potvrda". (Hina)

Aktualno Merkel u Europskom parlamentu: ''Orban je 2015. tražio pomoć da se izbjeglice puste u Europu'' Angela Merkel (Foto: EBS) Angela Merkel (Foto: EBS) Foto: EBS Angela Merkel (Foto: EBS) Angela Merkel (Foto: EBS) Foto: EBS Angela Merkel (Foto: EBS) Angela Merkel (Foto: EBS) Foto: EBS Angela Merkel u Europskom parlamentu govori o budućnosti Europe (Foto: EBS) Angela Merkel u Europskom parlamentu govori o budućnosti Europe (Foto: EBS) Foto: EBS Angela Merkel (Foto: AFP) Angela Merkel (Foto: AFP) Foto: Afp +1 Angela Merkel (Foto: EBS) Svijet Merkel u Europskom parlamentu: ''Orban je 2015. tražio pomoć da se izbjeglice puste u Europu'' 1/7 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene