Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službena odluka idući tjedan

EU dogovorio sankcije Libiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlade zemalja EU-a dogovorile su se o uvođenju embarga na uvoz oružja, zamrzavanju imovine i zabrani putovanja iz Libije, no službena odluka ne očekuje se do početka idućega tjedna.

Na sastanku visokih dužnosnika zemalja članica Unije nije bilo prigovora ideji uvođenja sankcija Moameru Gadafiju i njegovoj vladi, no pojedinosti tek treba dogovoriti. 'Službenu odluku očekujemo početkom idućeg tjedna, vjerojatno u ponedjeljak ili utorak', rekao je jedan diplomat.

Neke članice EU-a, poput Cipra, Malte i Italije koje su u bliskim odnosima s Libijom, zabrinute su da se sankcije ne nametnu prebrzo, osobito stoga što se ne zna hoće li Gadafi biti na vlasti u idućim tjednima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Unatoč sankcijama Ruska nafta na američkim benzinskim postajama: Je li SAD licemjerno našao način kako zaobići embargo? Nafta - 1 zabrana tankera preko luke Srbija ostaje bez ruske nafte koja stiže preko JANAF-a: Sankcije stigle u susjedstvo

>> Gadafi: Za sve je kriv Bin Laden, mlade 'kljukaju' drogom i alkoholom

>> Libija: Naftni terminali u rukama pobunjenika

Francuska se, s druge strane, zauzima da se Libiji nametnu trenutne mjere kako bi se na taj način pojačao pritisak na Gadafija da što prije odstupi s vlasti koju drži više od 40 godina. Istodobno i ostale svjetske sile zauzimaju se za uvođenje UN-ovih sankcija protiv libijske vlade.(Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene