Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EU će ograničiti uvoz slatkiša zbog mlijeka u prahu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon masovnog trovanja beba u Kini, EU će zabraniti uvoz proizvoda koji sadrže velike količine kineskog mlijeka u prahu. Tako će se na popisu zabranjenih slatkiša naći popularna čokoladica Snickers i bomboni M&M.

Uvoz proizvoda za djecu bit će potpuno zabranjen, a djelomično i onih za odrasle. Europska komisija je jasna: kineski proizvodi za djecu i odrasle, koji sadrže više od 50 posto spornog mlijeka u prahu bit će strogo kontrolirani!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Burne reakcije DORH i Ravnateljstvo policije istražuju 'čudotvorni lijek za autizam' Slika nije dostupna U SAD-u Marihuana može u kolače i kekse, ali ne u lizalice i bombone

>> I gorile žrtve kineskog mlijeka u prahu

>> Kina: Blizu 53.000 djece imalo probleme zbog kontaminiranog mlijeka

>> Kina: Širi se kriza oko zaraženog mlijeka, melamin u proizvodima triju tvrtki

U strahu od mlijeka zatrovanog melaminom, Indonezija je napravila top listu. Zabranjeno je čak 28 proizvoda. Među njima i popularne čokoladice Snickers i M&Ms bomboni.
Razloga za zabrinutost i njihovo povlačenje u Hrvatskoj ne bi trebalo biti. I dalje se mogu normalno kupovati, uvjerava hrvatski distributer, čiji proizvodi dolaze iz Poljske.

'Ne sadrže nikakve mliječne sirovine koje bi dolazile iz Kine, nego čak i naši potrošači u Kini, u toj regiji, gdje se tamo prizvode mogu biti sigurni. Niti jedan od naših dobavljača sirovina nije na listi kontaminiranih melaninom', objasnio je Damir Skok, iz Marsa Hrvatske.

Podsjetimo, u Kini je zadnjih dana izbio skandal zbog kontaminiranog mlijeka zaraženog melaminom. U bolnici je završilo 13.000 kineske dojenčadi, a četiri bebe su umrle od bubrežnih kamenaca izazvanih melaminom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene