Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obustavljeni letovi

VIDEO Sicilija prekrivena pepelom nakon erupcije Etne: Proteklih tjedana vulkan više puta erumpirao, zrakoplovi nisu mogli letjeti

Etna (Foto: AFP)
Etna (Foto: AFP) Foto: Afp
Zračna luka Catania na Siciliji bila je prisiljena obustaviti letove u srijedu nakon što je erumpirao vulkan Etna i prekrio pistu vulkanskim pepelom, priopćeno je iz zračne luke.

Zrakoplovi jutros nisu mogli polijetati niti slijetati, naveli su u zračnoj luci.

Pročitajte i ovo Erumpirao vulkan na Islandu Prijeti li nova evakuacija? VIDEO Ponovno erumpirao vulkan na Islandu: Rastopljeno kamenje izbacuje se iz pukotina u zemlji Ilustracija Zaustavljen promet VIDEO/FOTO Kaos na Siciliji, erupcija Etne prizemljila avione: Vulkanski pepeo prekrio aerodromske piste

Etna je posljednjih tjedana više puta erumpirala, ali izvješća o velikoj šteti ili ozlijeđenima su rijetka. Povremeno pada pepeo i pucaju prozorska stakla od tutnjave vulkana za vrijeme erupcije.

Etna, visoka 3300 metara, proteklih je dana izbacivala lavu i pepeo, većinom iz svog jugoistočnog kratera, navodi Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju (INGV).

Institut je također zabilježio povremene erupcije na sjeveroistočnoj strani. Vulkan je izbacivao pepeo pet do 10 kilometara uvis, stoji u izvješću INGV-a.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene