Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OTROV U ZRAKU

Vlada na Kanarima nakon erupcije vulkana upozorila na toksični plin: "Sklonite se, zatvorite vrata, prozore i kapke"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 33.000 stanovnika nekoliko općina na španjolskom kanarskom otoku La Palmi mora se skloniti u svojim domovima od toksičnih plinova koje ispušta vulkan Cumbre Vieja, koji je počeo erumpirati prije tri mjeseca, odlučile su lokalne vlasti.

Regionalna vlada arhipelaga naredila je stanovnicima općina Los Llanos de Aridane, El Paso i Tazacorte da se sklone zbog jako loše kvalitete zraka jer vulkan ispušta sumporni dioksid.

U tim općinama živi gotovo 33.000 ljudi, što je 38 posto populacije La Palme.

"Zatvorite vrata, prozore, kapke i spriječite ulazak zraka izvana. Sklonite se, ako je moguće, u prostorije koje se nalaze više u unutrašnjosti" doma, savjetovala je regionalna vlada, dodajući da trebaju ugasiti klima uređaje i grijanje te zabrtviti vrata i prozore.

Vulkan Cumbre Vieja erumpirao je 19. rujna, prvi put u 50 godina. Do sada nije bilo ljudskih žrtava, ali je materijalna šteta velika. Evakuirano je više od 7000 ljudi, od kojih su neki ostali bez svega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teško stanje na La Palmi VIDEO Oko 3000 ljudi zatvorili u kuće: Uveli karantenu zbog isparavanja štetnih plinova

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 40 dana nemira Jedni bježe u strahu za život, drugi ne mogu dočekati dolazak: Unatoč potresima i aktivnom vulkanu turisti pohrlili na La Palmu

To je najdulja erupcija na tom otoku i treća u stotinu godina, nakon erupcije vulkana San Juana 1949. i Teneguije 1971. godine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene