Karl Erjavec (Foto: AFP)
Karl Erjavec (Foto: AFP)

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec rekao je u ponedjeljak kako je moguće da se na marginama summita Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) koji se održava u Brdu kod Kranja u utorak sastanu slovenski i hrvatski premijer, ali da je s obzirom na aktualnu situaciju bolje da "do bilateralnog susreta i ne dođe".


Hrvatski premijer Andrej Plenković sudjelovat će u utorak na sastanku na vrhu SEECP-a, a slovenski mediji nagađaju da bi tom prilikom moglo doći i do njegova susreta s domaćinom skupa, slovenskim premijerom Mirom Cerarom.

Vezani članci Što građani misle o rekonstrukciji vlade? (Foto: Dnevnik.hr) - 7 Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV otkriva čije su ime građani očekivali na popisu otpisanih ministara Nada Murganić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Murganić uzela 6+6: "Nisam donijela poteze koji bi štetili", Bedeković: "Imat ću kontinuitet na kojem je radila moja prethodnica"

Kako je objavila Slovenska televizija, njihov je susret na marginama sastanka moguć iako zasad nije predviđen.

Uvodni dio pred sutrašnji sastanak na vrhu održan je u Brdu kod Kranja u ponedjeljak, sastankom predstavnika ministarstava vanjskih poslova zemalja koje sudjeluju u inicijativi SEECP.

Domaćin sastanka, slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec kazao je u izjavi za medije da će za razgovore Plenkovića i Cerara u Brdu kod Kranja svakako biti prigode.

S druge strane, dodao je Erjavec, s obzirom na različitost stajališta dviju strana o arbitraži i drugim pitanjima i s obzirom na činjenicu da je slovenska vlada u ostavci i obavlja samo tekuće poslove "možda bi bilo bolje da do bilateralnog susreta i ne dođe".

Erjavec je kazao da slovenski premijer Cerar za utorak uz skup ima i dogovorene bilateralne susrete s premijerom Kosova Ramushem Haradinajem i predsjednikom vlade BiH Denisom Zvizdićem.

Također je rekao da je nastavak širenja EU-a jedan od prioriteta Slovenije koja od lipnja prošle godine predsjedava inicijativi SEECP te da je u ponedjeljak u Brdu dogovoreno da nakon Slovenije jednogodišnje predsjedavanje preuzme BiH, a nakon BiH inicijativom će, po njegovim riječima, predsjedavati Kosovo. (Hina)