Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brockovich protiv BP-a

'Recite im da nećete više trpjeti njihova s....'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najpoznatija odvjetnica na svijetu, Erin Brockovich razgovarala je sa stanovnicima pogođenim ekološkom katastrofom u Meksičkom zaljevu i ponudila im pomoć.

Erin Brockovich posjetila je savezne države u kojima je razgovarala sa stanovnicima i savjetovala ih kako da zahtijevaju odgovore. Ona napominje kako vidi zajednički nazivnik u svim slučajevima zagađenja okoliša od 1991. godine. 'Vjerujem da je uzrok svih ovih problema i katastrofa obmana', rekla je Brockovich novinarima, piše Sun Herald.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trošak kompanije BP borba protiv naftne mrlje koštala osam milijardi dolara Slika nije dostupna Ukupna bilanca BP potrošio 6,1 milijarde dolara na borbu protiv mrlje

>> Istjecanje nafte moglo bi se zaustaviti idući tjedan

'Zbog nečijeg straha, pohlepe ili žurbe, uzrokovane su katastrofe koje utječu na nas. Ja se ovime bavim već 19 godina. Nisam ovdje da bi pljuvala po industriji. I članovi moje obitelji rade za naftne kompanije. Ali, radi se o tome da ih se natjera da budu otvoreni i ne djeluju iz straha ili pohlepe, već da se ponašaju moralno kada je o novcu riječ. Mislim da bi tada imali mnogo manje nesreća. Ovo je istinska katastrofa i tragedija koju nitko od nas više ne može ispraviti', rekla je Brockovich te dodala kako se ljudi ne bi trebali šutke povlačiti jer će ih velike kompanije tada jednostavno pregaziti.

Ispred 300-injak okupljenih ribara na Florodi kazala je kako bi se trebali suprotstaviti British Petroleumu i reći: 'Nećemo više podnositi vaša sranja!'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene