Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upumpavanje tekućina

Istjecanje nafte moglo bi se zaustaviti idući tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka BP nastavlja s pokušajima zaustavljanja curenja nafte, a aktualni pokušaj mogao bi spriječiti nastavak istjecanja do idućeg tjedna.

Bo Dudley, direktor iz BP-a rekao je jučer da će tvrtka upumpati posebne tekućine u platformu ovaj vikend za početak procesa koje bi, ako se pokaže uspješnim, mogle zaustaviti istjecanje u roku od par dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trošak kompanije BP borba protiv naftne mrlje koštala osam milijardi dolara Slika nije dostupna Ukupna bilanca BP potrošio 6,1 milijarde dolara na borbu protiv mrlje

'Ako ta opcija ne bude uspješna imamo još dvije rezervne,' rekao je Dudley, a prenosi CNN. Prije toga istjecanje pod vodom se pokazalo većim nego što se mislilo. I dok iz tvtke spominju istjecanje 5.000 barela na dan, neki nezavisni znanstvenici, poput profesora mehaničkog inženjeringa Stevea Werelayja tvrdi da bi količina nafte koja istječe mogla biti između 20.000 i 100.000 barela na dan.

>> Mrlja stigla do močvara Louisiane, BP najavio cementiranje bušotine

Ed Markey, koji vodi odbor koji istražuje ovu katastrofu rekao je da sad shvaćaju da ne mogu vjerovati BP-u jer je 'jasno da su počeli skrivati posljedice istjecanja nafte'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene