Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povlače se

Gnjevna masa kamenovala liječnike: 'Vi ste nam donijeli smrtonosni virus'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Liječnici bez granica' zaustavili su sve aktivnosti u Gvineji nakon što su ih građani, kriveći ih za epidemiju ebole, kamenovali u centru u kojem su liječili zaražene.

Prema izvješću od subote, virus ebole nastavlja se širiti Gvinejom zbog čega su se na meti napada uznemirenih građana našli i zdravstveni djelatnici. Gnjevna rulja napala je kliniku u kojoj su članovi organizacije 'Liječnici bez granica' liječili zaražene ebolom. Bijesni građani vjeruju kako je za širenje virusa odgovorna upravo ova međunarodna organizacija čije su liječnik nasilno napali i kamenovali.

Pročitajte i ovo Pedijatar: Ilustracija - 5 Komplikacije su rijetke Raste broj mališana oboljelih od jedne zarazne bolesti, posebno se širi među vrtićkom djecom: Pedijatrica otkriva koji su prvi simptomi Ilustracija Koronavirus u Hrvatskoj Preminule četiri osobe: Novi podaci nacionalnog stožera pokazuju kakvo je stanje po županijama

Zbog ovog incidenta 'Liječnici bez granica' povlače se iz Gvineje, a oboljele će nastaviti liječiti tamošnji liječnici. 'Ovo nisu povoljni uvjeti za rad i mi do daljnjeg zaustavljamo svoje aktivnosti', rekao je glasnogovornik organizacije Sam Taylor.

Mobilizacija zbog epidemije: 'Ne možemo prekinuti mjere opreza'

Prije incidenta Liječnici bez granica su pokušavali definirati lokacije na kojima su se njihovi pacijenti kretali u vrijeme zaraze virusom ebole ne bi li uspjeli dokučiti gdje su sve izvori zaraze jer je prevencija glavni alat sprječavanja ovog smrtonosnog virusa, prenosi Examiner.

Procjenjuje se kako je ebola, u ovoj posljednjoj epidemiji ubila 84 osobe, a do njenog izbijanja, u posljednja dva desetljeća nije zabilježen nijedan takav slučaj u zapadnoj Africi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene