Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Nisam jedini iz Europe. Još njih čeka da dođe", rekao je.


Thae Yong Ho prebjegao je u Južnu Koreju u kolovozu prošle godine, a od prosinca 2016. govori za lokalne medije i pojavljuje se u različitim televizijskim emisijama gdje razgovara o bijegu u Seoul i svom životu kao sjevernokorejskog diplomata.

Vezani članci Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Sjeverna Koreja poziva na nastavak dijaloga dok ispaljuje projektile Kim Jong Un (Foto: KCNA VIA KNS / AFP) Sjeverna Koreja: Testiranje projektila bilo je "upozorenje" SAD-u i Južnoj Koreji

"Znatan broj sjevernokorejskih diplomata došao je nedavno u Južnu Koreju", rekao je Thae, prema Yonhapu.

"Nisam jedini iz Europe. Još njih čeka da dođe", rekao je Thae govoreći na jednom događaju u zgradi južnokorejskog parlamenta.

Thae (54) govori javno kako ga je nezadovoljstvo vladavinom mladog vođe Kim Jong Una navela da pobjegne sa svog mjesta, ali i da je imao dva sina studentske dobi koji su živjeli s njim i ženom u Londonu i koji su se trebali vratiti u izoliranu Sjevernu Koreju.

On je najviši dužnosnik koji je prebjegao iz Sjeverne Koreje u Južnu od bijega Hwang Jang Yopa, zaslužnog za stvaranje sjevernokorejske vladajuće ideologije "Juche" koja spaja marksizam i ekstremni nacionalizam.

"Od svih nedavnih visokopozicioniranih prebjega, jedino sam ja izašao u javnost", rekao je Thae. (Hina)