Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nobelovac tvrdi

ElBaradei: Napad na Irak mogao bi biti razni zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamed ElBaradei zagovara u svojoj knjizi međunarodnu sudsku istragu intervencije u Iraku koju je pokrenula administracija bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha, prenijela je kanadska agencija Presse canadienne.

'U knjizi naslovljenoj 'The Age od Deception' ('Doba obmane'), koja će uskoro biti u prodaji, bivši prvi čovjek IAEA-e piše da su dužnosnici 'svjesno' 'obmanuli' međunarodnu zajednicu tvrdnjama o iračkoj prijetnji oružjem za masovno uništenje, koje nije postojalo.

Dobitnik Nobelove nagrade za mir optužuje upravu bivšeg predsjednika za 'groteskno iskrivljavanje' informacije, jer je Bijela kuća na temelju informacija svojih obavještajnih agenata tvrdila da režim Sadam Huseina posjeduje oružje za masovno uništenje, iako su upravo suprotno tvrdili međunarodni inspektori IAEA-e.

'Agresivna' invazija izvedena je 'ondje gdje nije bilo nikakve neizbježive prijetnje', kaže ElBaradei i drži da bi međunarodni sudovi trebali to istražiti te da bi to mogao biti ratni zločin. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravičan zločin Sedmorica silovala 13-godišnjakinju, njezinog dečka prisilili da sve gleda: "Preklinjem vas, nemojte me povrijediti, pustite me" Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene