Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Assange

Ekvador pozvao svoju veleposlanicu u Londonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekvador je na konzultacije pozvao svoju veleposlanicu u Londonu u sklopu postupka razmatranja zahtjeva osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea za azil, objavio je u petak predsjednik te zemlje Rafael Correa.

'Pozivamo našu veleposlanicu u Londonu na konzultacije, jer je riječ o veoma ozbiljnoj stvar.', rekao je ekvadorski predsjednik u izjavi za radio u Quitu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 18 TOČAKA OPTUŽNICE Osnivaču WikiLeaksa odbijena jamčevina zbog straha od bijega: ''Heroj koji se žrtvovao da razotkrije protupravne poslove'' Julian Assange (Foto: AFP) ŽALIT ĆE SE NA ODLUKU Sutkinja blokirala zahtjev: Osnivač WikiLeaksa Julian Assange neće biti izručen SAD-u

Ekvador je primio zahtjev za azil Juliana Assangea, australskog državljanina, koji se u utorak sklonio u ekvadorsko veleposlanstvo u britanskoj prijestolnici kako bi spriječio svoje izručenje Švedskoj zbog optužbe za silovanje.

>> Assange zatražio politički azil u Ekvadoru

Assange strahuje da će ga Švedska izručiti Sjedinjenim Državama, gdje bi mu se sudilo za špijunažu, pošto je WikiLeaks objavio više od 250.000 američkih diplomatskih bilješki.

Correa, poznat po snažnim kritikama SAD-a, rekao je da je ekvadorska veleposlanica u Londonu Ana Alban u srijedu razgovarala s britanskim vlastima u vezi s Assangeom.

>> Assangeu odbijena žalba! U Švedskoj će mu se suditi za seksualno nasilje?

'Primili smo veoma ljubaznu poruku u kojoj nam engleska vlada iznosi svoje stajalište. Povest ćemo o njemu računa, ali će Ekvador na kraju samostalno odlučiti', dodao je. (Hina)

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene