Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka britanskog Vrhovnog suda

Assangeu odbijena žalba! U Švedskoj će mu se suditi za seksualno nasilje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Juliana Assangea u Švedskoj žele ispitati zbog optužaba za silovanje i seksualni nasrtaj koje su protiv njega podnijele dvije volonterke te organizacije 2010. godine.

Tri suca vrhovnog suda razmotrila su žalbu na odluku o izručenju te je odlučili odbiti. Time su odobrili izručenje Juliana Assangea Švedskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavljuju tajne dokumente SAD priprema optužnicu za uhićenje WikiLeaksovog osnivača Juliana Assangea Slika nije dostupna Prijedlog ministra vanjskih poslova Assange do Švedske pod ekvadorskom zaštitom?

'Ako odluče odbiti žalbu, stvar je zaključena', rekla je još krajem prošle godine Assangeova odvjetnica. Podsjetimo, švedske vlasti žele 40-godišnjeg Australca ispitati zbog optužaba za silovanje i seksualni nasrtaj koje su protiv utemeljitelja WikiLeaksa podnijele dvije volonterke te organizacije u kolovozu 2010.

>> Visoki sud odlučio: Assange se može žaliti vrhovnom sudu

Assange je 2011. godine proveo devet dana u londonskome zatvoru, a zatim je pušten uz jamčevinu. Uvijek ponavlja da je sve politički motivirano. Naime, Assange je uhićen nedugo pošto je WikiLeaks na svojim internetskim stranicama objavio tisuće tajnih američkih diplomatskih bilježaka koje su razotkrile pozadinu rata u Iraku i Afganistanu.

U 2010. WikiLeaks je postavio 391.832 tajne bilješke o ratu u Iraku i 77.000 tajnih dokumenata Pentagona o afganistanskom sukobu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Fac ebooku i Twitteru . Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene