Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekvador dobio ljevičarskog predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljevičar Rafael Correa na svečanoj je inauguraciji i službeno imenovan predsjednikom Ekvadora te je izjavio kako će se svim snagama zalagati za radikalne promjene u zemlji.

Svečanosti su, među ostalima, prisustvovali iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad, koji je na turneji po zemljama Latinske Amerike, i venezuelanski predsjednik Hugo Chavez.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!"

Correa, koji je pobijedio u drugom krugu predsjedničkih izbora u studenome prošle godine, odrastao je u građanskoj obitelji u lučkome gradu Guayaquilu. Zahvaljujući stipendijama školovao se u Europi i SAD-u, gdje je završio ekonomski fakultet.

"Popravit ćemo situaciju u domovini, povećat ćemo broj radnih mjesta i vratiti pravdu", rekao je među ostalim u govoru održanom pred uzvanicima tijekom inauguracije.

Obećao je da će očistiti zemlju od korupcije te potaknuti povratak emigranata.

Correa se pridružio venezuelskom predsjedniku Hugu Chavezu, bolivijskom Evu Moralesu i nikaragvanskom Danielu Ortegi u kritici američke politike u regiji, no njegova je retorika bila nešto blaža od Chavezove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene