Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za uređenje rezidencije bilo je predviđeno 5.5 milijuna eura, ali na kraju je potrošeno pet puta više.


Ekstravagantni njemački biskup Franz-Peter Tebartz-van Elst početkom tjedna je podnio ostavku na svoju funkciju u Katoličkoj crkvi i to nakon što je otkriveno da je trošio milijune na luksuzni stil života što se naravno nikako nije svidjelo ostalim poglavarima u Crkvi.

Zbog rasipništva: Papa Franjo suspendirao njemačkog 'biskupa de luxe'

Vezani članci Luksuzna roba Pogledajte na što sve bogataši troše novac, ne znamo je li to za plakanje ili za smijanje Slika nije dostupna Evo na što je Kim Jong-un potrošio 3,5 MILIJARDI kuna!

Crkva u Njemačkoj je u srijedu objavila dokument na čak 108 stranica na kojima je detaljno navedeno koliko je novca Tebartz-van Elst potrošio na uređenje svojih dvora u župi Limburg.

Kao jedna od najbizarnijih stvari s njegove shopping liste je akvarij kojeg je platio opscenih 213 tisuća eura, a ukupno je spiskao 31 milijun eura iz crkvenog budžeta za uređenje svoje rezidencije.

To je inače pet puta više od predviđenih 5.5 milijuna eura koliko mu je odobreno, a Tebartz-van Elst je osim akvarija ugradio brončane okvire za prozore koje je platio 1.73 milijuna eura. Tu nije stao pa je 'uložio' fascinantnih 171 tisuću eura na spiralne stepenice, te 1.17 milijun eura na uređenje interijera.

Za njegovu strast prema luksuzu i skupim stvarima prvi se put pisalo u listopadu prošle godine, a ostavku je Papi Franji podnio na dan kada je objavljen skandalozni dokument, piše Independent.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook