Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik NY-a: "To je teroristički čin"

Kaos u SAD-u ne prestaje: Nakon Sorosa, bombe stigle Obami, Clintonu, redakciji CNN-a...

Policija u New Yorku (Foto: AFP)
Policija u New Yorku (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Barack Obama, Hillary i Bill Clinton (Foto: AFP) Barack Obama, Hillary i Bill Clinton (Foto: AFP) Foto: Afp Sjedište CNN-a u New Yorku (Foto: AFP) Sjedište CNN-a u New Yorku (Foto: AFP) Foto: Afp Policija u New Yorku (Foto: AFP) Policija u New Yorku (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Policija u New Yorku (Foto: AFP) Galerija 1/4 >>
Eksplozivne naprave otkrivenu su u srijedu u domu Billa i Hillary Clinton u New Yorku, u domu Baracka Obame, u uredima CNN-a u New Yorku te u uredima demokratske zastupnice Debbie Wasserman Schultz i senatorice Kamale Harris.

Tijek događaja pratite u nastavku: 

Pročitajte i ovo Bill Clinton Hitra reakcija Oba su bila brza! Nakon što se spominju u dokumentima o ozloglašenom pedofilu, oglasili su se bivši američki predsjednici Slika nije dostupna Demokrati u čudu Obama ovo sigurno nije očekivao...

21:45 Centar Time Warner u New Yorku, u kojem se nalazi redakcija CNN-a, nakon evakuacije je ponovno otvoren te je zaposlenicima omogućen ulaz. 

21:30 Sumnjivi paket poslan je i na ured demokratske zastupnice Maxine Waters

20:00 Prva dama SAD-a Melania Trump također je osudila pokušaje napada nazvavši ih "kukavičlukom"

19:40 Predsjednik Donald Trump u Bieloj kući je komentirao pokušaje napada te pozvao na jedinstvo. 

"U ovakvim vremenima moramo se ujediniti i poslati jasnu i snažnu poruku da ovakvim prijetnjama političkim nasiljem nema mjesta u SAD-u", kazao je Trump. 

19:09 Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio kazao je kako je prijetnja bombom redakciji CNN-a "teroristički čin". Šef njujorške policije izjavio je kako u zgradu CNN-a poslan eksplozivni uređaj, a u paketu se nalazio i bijeli prah.

18:45 Predsjednik SAD-a Donald Trump na Twitteru je poručio kako se "u potpunosti slaže" s potpredsjednikom Mikeom Penceom koji je osudio napade.

18:15 Paket s eksplozivom koji je poslan u redakciju CNN-a u New Yorku adresiran je na bivšeg direktora CIA-e Johna Brennana, čestog gosta CNN-a i žestokog kritičara predsjednika Donalda Trumpa. Specijalne postrojbe opasni paket su iznijele iz zgrade CNN-a. 

18:00 Uređaj koji je poslan u zgradu gdje se nalazi redakcija CNN-a izrađen je uz pomoć cijevi i žica, javlja CNN pozivajući se na policijske izbore. Policija tretira uređaj kao pravi eksploziv. 

Riječ je o pošiljci navodno sličnoj onoj koja je jučer poslana u kuću Georgea Sorosa te pošiljkama namijenjenim kućama Obama i Clintonovih. 

17:55 "Osuđujemo pokušaje nasilnih napada na predsjednika Obamu, Clintona i ostale javne ličnosti. Odgovorni za ovo odgovarat će pred zakonom. Tajna služba SAD-a i ostale službe provode istragu te će poduzeti sve potrebne korake kako bi zaštitili sve kojima ove kukavice prijete", poručili su iz Bijele kuće.

17:50 Policija u San Diegu istražuje sumnjivi paket koji je poslan na adresu zgrade sindikata u San Diegu te senatorice Kamale Harris.

17:45 Evakuiran je i ured demokratske zastupnice Debbie Wasserman Schultz nakon što je i u njenom uredu jutros pronađen sumnjivi paket naslovljen na ured bivšeg državnog odvjetnika Erica Holdera.

17:40 Sve prijetnje tretiraju se kao povezane

17:30 Iako su se prvotno pojavile informacije kako su službe presrele i sumnjivi paket poslan u Bijelu kuću, te su informacije naknadno demantirane.

Eksplozivna naprava prethodno je poslana i Georgeu Sorosu

Eksplozivnu napravu otkrio je muškarac koji pregledava poštu para Clinton. Naprava je slična onoj koja je prije dva dana poslana na adresu magnata Georgea Sorosa. Clinton je bivši američki predsjednik, a njegova se supruga natjecala za to mjesto protiv Donalda Trumpa 2016.

BBC prenosi da je sličan paket s eksplozivnom napravom dobio i Barack Obama.

Da su eksplozivni uređaji poslani Clintonovima i Baracku Obami potvrdila je američka tajna služba. Uređaje su otkrili tehničari koji pregledavaju poštu koja se šalje bivšim američkim dužnosnicima. Prema priopćenju Američke tajne službe prvi paket upućen je Hillary Clinton 23. listopada, dok je u srijedu drugi paket, koji je upućen Baracku Obami pronađen i zaustavljen u Washingtonu, dodaje se u priopćenju tajne službe.

Oba su paketa pronađena prije nego su odaslana na adrese. Niti Clintonovi, a niti obitelj Baracka Obame nije primila paketa niti je bila izložena tom riziku, dodaje se u priopćenju. FBI u New Yorku izjavili su kako su svjesni sumnjivih paketa i pomažu u istrazi.

Glasnogovornica Baracka Obama odbila je komentirati incident i uputila novinare na Tajnu službu, javlja BBC. (MT/Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene