Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna katastrofa

Donetsk dva dana bez tekuće vode, eksplozije širom grada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dotok tekuće vode je u potpunosti prekinut u nedjelju navečer kad je elekrični vod koji opskrbljuje vodoopskrbne pogone oštećen u sukobima.

Eksplozije su u utorak odzvanjale u nekoliko četvrti Donecka, uporišta proruskih separatista na istoku Ukrajine, bez tekuće vode već dva dana.

Pročitajte i ovo Njemačka policija Istraga je u tijeku Dvojica Ukrajinaca izbodena u trgovačkom centru u Njemačkoj: Ubio ih Rus 38. obljetnica nuklearne katastrofe u Černobilu Prošlo je 38 godina Obljetnica velike katastrofe: Može li se Černobil dogoditi opet?

Eksplozije su se mogle čuti u istočnom dijelu grada, vjerojatno iz predgrađa Mospjne, te iz zapadnih četvrti gdje se nalazi zračna luka.

Humanitarna situacija pogoršava se u tom gradu s milijun stanovnika prije početka sukoba, prije više od četiri mjeseca.

Dotok tekuće vode je u potpunosti prekinut u nedjelju navečer kad je elekrični vod koji opskrbljuje vodoopskrbne pogone oštećen u sukobima.

Stvoreni su redovi već u rano ujutro u utorak ispred kioska koji prodaju mineralnu vodu na litre.

Rusija razrađuje dodatne mjere odmazde u slučaju novih sankcija

Vlasti su organizirale opskrbu vode koja nije za piće iz cisterni pred kojima je dvadesetak osoba čekalo na red s praznim plastičnim kanistrima ili kantama.

Lokalne vlasti su upozorile u nedjelju da je nemoguće predvidjeti koliko bi dugo mogli trajati radovi na popravku zbog sukoba koji se odvijaju u gradu već nekoliko dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene