U blizini egipatskih piramida dogodila se eksplozija. Kako javljaju agencije, stradao je turistički autobus u kojem su bili većinom strani turisti.

Galerija


Najmanje je 17 osoba ozlijeđeno u eksploziji u blizini piramida u Gizi. Većina su strani turisti iz Južne Afrike, javlja AP.

Vezani članci Požar u Beogradu Gusti dim nad Beogradom: Nakon eksplozije u reciklažnom skladištu buknuo požar Muha, ilustracija Bizarna nesreća u Francuskoj: Pokušao istjerati muhu, pa umalo raznio vlastitu kuću

Eksplozijom je targetiran autobus koji je prevozio 25 turista iz Južne Afrike. Ozlijeđeni su prevezeni u obližnju bolnicu.

Agencija Reuterers navodi da je ozlijeđeno najmanje 12 osoba te da su im to potvrdila dva sigurnosna izvora.

Za sada još nitko nije preuzeo odgovornost.

Među turistima, navodi jedan od izvora, su državljani Južne Afrike. Za sada nema izvještaja o mrtvima. Svjedok Mohamed el-Mandoug rekao je da je čuo vrlo glasnu eksploziju dok je sjedio u automobilu u koloni vozila na cesti u blizini događaja.

Na fotografijama koje korisnici objavljuju na društvenim mrežama vidi se kako su na autobusu razbijena stakla te zidić uz cestu koji je također pretrpio oštećenja pa se na njemu vidi veća rupa.

Podsjetimo, u prosincu su u eksploziji bombe uz cestu poginula tri vijetnamska turista i egipatski vodič, a ozlijeđeno je najmanje deset osoba. Eksplozija se također dogodila u blizini piramida u Gizi.