U utorak ujutro došlo je do eksplozije na plinskom terminalu u Baumgartenu, na istoku Austrije, pri čemu je jedna osoba poginula, a najmanje 18 osoba je ozlijeđeno.

Galerija


"Do eksplozije je došlo u 8:45 sati, nakon čega je buknuo požar. Stvari su pod kontrolom, ali prva izvješća govore o nekoliko ranjenih", rekao je glasnogovornik policije Edmund Tragschitz.

Eksplozija na plinskom terminalu u Austriji (Foto: AFP)
Automobili koji su bili parkirani u blizini plinskog postrojenja (Foto: AFP) Foto: Afp

Vezani članci Putnički zrakoplov (foto: Arhiva/AFP) Drama na letu: Rus se zaključao u toalet, pa je avion morao prisilno sletjeti, policija pretražila prtljagu Austrijska policija Bizarno otkriće policije: U podrumu držao mumificirano tijelo majke kako bi primao njezinu mirovinu

Austrijski list Die Presse piše da poginula jedna osoba, a ozlijeđeno je najmanje 18 osoba, od čega jedna teže. S plinskog terminala evakuirano je 50 radnika. 

Šire područje oko terminala je blokirano. 

Policija je izvjestila da je situacija u postrojenju pod kontrolom te da su ozlijeđeni zbrinuti. Prema prvim službenim informacijama, uzrok je eksplozije tehnički kvar.

Eksplozija na plinskom terminalu u Austriji (Foto: AFP)
Eksplozija na plinskom terminalu u Austriji (Foto: AFP) Foto: Afp

Terminal u Baumgartenu glavni je distribucijski centar za plin koji u Austriju dolazi iz Rusije i Norveške. (S.Ve./Hina)