Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojnik stradao u Kabulu

Eksplozija mu raznijela lice, sada ima novo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije pet godina narednik Tod Nelson je putovao u konvoju vozila kroz afganistanski glavni grad Kabul. No, u jednom trenutku kraj njih je prošao automobil pun eksploziva kojeg je samoubojica aktivirao kada se približio njihovom vozilu.

Nelsonu su u tom napadu smrskane kosti obraza, čela, brade i nosa. U lice su mu se zabili komadi metala i stakla koji su mu otkinuli meso, mišiće i dijelove kostiju. Uz sve to zapalila mu se glava ispod kacige te su mu izgorjeli nos, uši i kapci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obradovali ga liječnici Nesebičnom vojniku koji je ostao bez lica transplantirat će novo Slika nije dostupna Povijesna operacija VIDEO: Pokazao se 'Oscar' s transplantiranim licem

Zahvaljujući napretku medicine Nelson je preživio i sada ima novo lice. Kada su ga doveli u bolnicu bio je u komi, a jedini znak života bili su otkucaji srca. Iza njega su brojne operacije i rehabilitacije, no, s ruba života Nelsonu je pružen novi život kojeg je on objeručke prihvatio. Ispovjest Todda Nelsona pogledajte OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene