Obavijesti Video Pretražite Navigacija
eksplozija kod manastira

VIDEO I FOTO Maturant se raznio u manastiru zbog maltretiranja časnih sestara: U eksploziji ozlijeđeno sedam učenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U blizini ženskog manastira u Podmoskoljvu aktivirana je eksplozivna naprava. U eksploziji je ozlijeđeno sedam osoba, među kojima i napadač.

Eksploziju je izazvao 18-godišnji maturant pravoslavne gimnazije, javila je tamošnja policija. Napadač je Vladislav Struzhenkov, koji se raznio u eksploziji, a pritom je ozlijeđeno još sedam učenika, poznato je da je jedan od njih 15-godišnjak. Motiv napada navodno je maltretiranje koje je napadač doživljavao od strane časnih sestara. Napad je unaprijed isplanirao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ruski napad Dijelovi raketa zasuli ulice i zgrade velikog ukrajinskog grada, stradalo dijete Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji"

Kako navodi ruska novinska agencija TASS, mladić je namjeravao izvesti napad tijekom jutarnje molitve, ali nije uspio ući u zgradu. Mladićev otac Andrej (41) kazao je kako je mislio da njegov sin kupuje vatromet za proslavu Nove godine. Mladić je preminuo od iskrvarenja jer je u eksploziji ostao bez noge, prenosi Daily Mail.

"Jutros je u prostorije pravoslavne gimnazije pored Vavedenjskog ženskog manastira u gradu Serpuhovu ušao 18. godišnji maturant te obrazovne ustanove i detonirao eksploziv", navodi se u priopćenju, javlja Sputnik.

 

 

 Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da je osoblje evakuirano i da se nastoje razjasniti "informacije o drugim žrtvama".

 Nekoliko ruskih novinskih agencija objavilo je da je ozlijeđeno sedam osoba.

Guverner moskovske regije Andrej Vorobjov nije precizirao koliko je učenika ozlijeđeno, ali je rekao da nitko nije u životnoj opasnosti.

"Sve službe reagirale su na vrijeme, liječnici su pomogli ozlijeđenoj djeci i njihovi životi nisu ugroženi", poručio je Vorobjov s aplikacije Telegram.

Moskovski tužitelji objavili su video poprišta zločina s policijom i vozilima hitne pomoći ispred manastira. Objavljen je i video lokalnog tužitelja iz unutrašnjosti škole.

Istražni odbor koji provodi istrage teških zločina objavio je da je pokrenuo kazneni postupak za pokušaj ubojstva i nezakonito rukovanje eksplozivom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene