Obavijesti Video Pretražite Navigacija
N1 donosi

Ekskluzivni dokaz pokušaja uništenja: Kako se država obračunava s neovisnim medijima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put od kada je N1 prenio da je Telekom Srbija sklopio sporazum sa Telenorom, prije četiri dana, tu informaciju potvrdio je u današnjem priopćenju i državni operater. Oni su naveli da je suradnja Telekoma i Telenora redovna ugovorna suradnja koja je u potpunosti u skladu sa europskim standardima i praksom.

Telekom tvrdi da po komercijalnim uvjetima iznajmljuje svoju optičku infrastrukturu Telenoru, čime se, kako kažu, značajno liberalizira tržište telekomunikacija u Srbiji. No, kažu, Telenor će moći od Telekoma Srbija kupiti i sadržaje, ali će imati i mogućnost izbora da ih kupi i od drugih proizvođača i distributera, kao i da proizvodi vlastite sadržaje, javlja N1.

Pročitajte i ovo Jeffrey Epstein Očekuje se još Objavljeni novi dokumenti iz tužbe protiv pedofila Epsteina: Njegov zaposlenik ispričao koga je sve vidio Bill Clinton Hitra reakcija Oba su bila brza! Nakon što se spominju u dokumentima o ozloglašenom pedofilu, oglasili su se bivši američki predsjednici

Iz priopćenja Telekoma se čini kao da je u pitanju jedan klasičan ekonomski sporazum dva operatera. No što je zapravo sporno i što se iz priopćenja ne vidi?

Naime, ne vidi se prava namjera sporazuma. Dokumenti do kojih je došao N1 pokazuju kako u više različitih papira članovima izvršnog i nadzornog odbora Vladimir Lučić, aktualni direktor Telekoma, jasno obrazlaže da je cilj uništenje TV stanica u sastavu United medije (UM) i da je saradnja sa Telenorom zapravo samo sredstvo kako do toga doći.

Osim toga, uvjeti koje je dobio Telenor nisu ponuđeni na tržištu, već je ugovor sklapan tajno, po cijenama koje nigdje nisu objavljene. Dokumente možete pogledati ovdje.

''Ovo omogućava da se SBB potisne s tržišta, da Telekom Srbija bude stabilno broj jedan u maloprodaji fiksnog interneta, ali i da u veleprodaji ostvari značajan prihod u budućnosti. Što se tiče sadržaja, tj. naših TV kanala, kako se korištenjem naše infrastrukture podrazumijeva i korištenje našeg sadržaja, omogućit će se potpuna dominacija našeg sadržaja u odnosu na United medija kanale. Samim tim, ugovorom za spomenutu uslugu se stavlja točka na poslovanje United media kao i SBB-a u Srbiji“, stoji u dokumentu do kojeg je došao N1.

Stručnjaci ocjenjuju da je dogovor dvije tvtrke klasičan primjer kršenja pravila slobodne konkurencije.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene