Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kinesko usporavanje

'Ekonomski rast nam je samo 8,1 posto'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U usporedbi s globalnom ekonomijom, kineska je rasla vrtoglavih 8,1 posto u prvom kvartalu ove godine. Ipak, i to je pad u odnosu na prošlu godinu.

Kineska ekonomija rasla je 8,1 posto godišnje u prvom kvartalu 2012. godine, što je manje u odnosu na 8,9 posto koliko je bilo u posljednjem kvartalu prošle godine, izvijestio je tamošnji nacionalni biro za statistiku.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Hrvatski zavod za zapošljavanje Slijedi li val otkaza? Čak 60 tisuća ljudi moglo bi ostati bez posla: Sezona je gotova, ugostitelje i turističke agencije čeka nikad teže jesen i zima

Ova posljednji rast najmanji je u posljednjih 11 kvartala. Manji je i od predikcija koje su se kretale između 8,3 i 8,5 posto, javlja APTN.

>> Kina: Rast yuana prema dolaru ne bi pomogao SAD-u

Na kvartalnoj bazi, ekonomija zemlje rasla je 8,1 posto u prva tri mjeseca, rekao je glasnogovornik biroa Sheng Laiyun tijekom konferencije za novinare.

Laiyun je naglasio kako je ekonomija zadržala umjereno brz rast u prvom kvartalu u usporedbi s padom na globalnom tržištu.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene