Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STOP prostituciji

Umjesto prostitutki kažnjavat će se klijenti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska je komisija je donijela neobvezujuću rezoluciju u kojoj poziva da se umjesto prostitutki kažnjavaju klijenti i da se ženama koje žele napustiti prostitucija omogući izlazna strategija.

Većina zastupnika se slaže da je za borbu protiv prostitucije i trgovine ženama najbolji tzv. nordijski model, koji se primjenjuje u Švedskoj, Islandu i Norveškoj. Ondje se prostitucija smatra kršenjem ljudskih prava i oblikom nasilja prema ženama, kažnjavaju se oni koji kupuju, a ne oni koji prodaju seks.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama Ilustracija Dodatna sredstva Ozbiljno upozorenje Europske komisije: Postoji ogroman rizik od terorističkih napada u EU-u!

Akcija diljem Hrvatske: Zbog prostitucije i trgovine ljudima uhićeno 20-ak ljudi

Kupovina seksualnih usluga od prostitutki mlađih od 21 godine treba se smatrati kaznenim djelom u cijeloj Europskoj uniji, smatraju zastupnici EP-a. U rezoluciji se pozivaju nacionalne vlasti da pripreme izlazne strategije kako bi se pomoglo ženama koje žele napustiti prostituciju da nađu alternativni izvor prihoda.

U zasebnoj rezoluciji zastupnici su se izjasnili za to da se na razini EU-a treba boriti protiv nasilja nad ženama. Pozvali su Komisiju da do kraja godine pripremi prijedloge zakona kako bi se spriječilo spolno nasilje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene