Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Napuštene plaže, nedovršeni hoteli, prazne prometnice danas su slika egipatskih turističkih bisera koji su nekada vrvjeli posjetiteljima.


Egipatski turizam proživljava teške dane. Nakon Arapskog proljeća 2011. broj turista je sa 15 milijuna godišnje pao prošle godine na devet milijuna, no od kada su teroristi Islamske države srušili ruski zrakoplov nad Sinajskim poluotokom situacija se još dodatno pogoršala.

Vezani članci Konferencija za medije ruskog predsjednika Putina - 3 Rusija se osvećuje, potjerala 20 čeških diplomata. Dala im rok od 24 sata da napuste zemlju Nova željeznička nesreća u Egiptu 01 Četiri vagona iskočila iz tračnica u Egiptu: 11 umrlih, a 98 ozlijeđenih

TERORISTIČKI NAPAD U EGIPTU Bombaš samoubojica automobilom pokušao ući u hotel

Podsjetimo, avion ruske tvrtke Metrojet koji je prevozio turiste iz Rusije, srušen je 20-ak minuta nakon polijetanja iz najpoznatijeg egipatskog odmarališta Sharm el Sheikh. Premda su egipatske vlasti danima negirale takav scenarij, jer primjerice kvar na avionu nije opasnost za turizam za razliku od terorističkih napada, na kraju je potvrđeno da je u zrakoplov bila postavljena bomba. Rusija je obustavila letove za egipatska odmarališta, kao i neke druge kompanije poput British Airwaysa i easyJeta, a mnoge zemlje upozorile su svoje državljane da ne putuju u Egipat.

Napuštene plaže, nedovršeni hoteli, prazne prometnice danas su slika egipatskih turističkih bisera koji su nekada vrvjeli posjetiteljima i donosili ovoj zemlji milijarde dolara zarade.
Kako izgledaju, devet su mjeseci istraživali slobodni fotografi, bračni par Andrea i Magda koji su boravili na području Sinaja, u Sharm el Sheikhu i Nuweibai. Fotografije možete pogledati OVDJE

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook