Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Packa Morsiju

Egipatski parlament: Sud upozorava da njegove odluke obvezuju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatski Visoki ustavni sud ističe u priopćenju da su sve njegove odluke 'obvezujuće', u odgovoru na odluku predsjednika Mohameda Morsija da ponovo sazove Narodnu skupštinu raspuštenu sredinom lipnja.

'Presude i sve odluke Visokog ustavnog suda su konačne, na njih se ne može žaliti (...) i one obvezuju sve državne ustanove', ističe se u priopćenju.

Sud je rekao da 'ne sudjeluje ni u kakvoj političkoj borbi' i da je njegova zadaća 'štititi tekst Ustava'. Više osoba podnijelo je žalbu u kojoj traži da se Morsijeva odluka poništi. Sud je rekao da će proučiti njihove žalbe.

Novi egipatski predsjednik, politički stasao u Muslimanskom bratstvu, odlučio je uredbom ponovo sazvati parlament u kojemu većinu imaju islamisti, tri tjedna nakon njegova raspuštanja koje je vojsci omogućilo da preuzme zakonodavnu vlast.

Visoki ustavni sud poništio je parlamentarne izbore koji su završeni u siječnju, zbog pravne pogreške u izbornom zakonu koji utvrđuje izbornu proceduru. (Hina)

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić ex. Rimac Udarac za obranu Visoki kazneni sud o slučaju Josipe Pleslić: "Obrana je imala vremena iznijeti svoje argumente" Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene