Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna je osoba ubijena, a više od 80 ranjeno u sukobima ispred koptske pravoslavne katedrale u središtu Kaira u nedjelju nakon pokopa četvorice Kopta poginulih u petak u sukobu s muslimanima, izvijestili su državni mediji.


Državna novinska agencija MENA izvijestila je da su u sukobu koji je trajao nekoliko sati ranjene 84 osobe te da je ubijen tridesetogodišnji Mahrous Hana Tadros.

Policija je pokušala sukobljene rastjerati suzavcem, ali sukobi su potrajali do kasno navečer. Kako je izvijestila MENA, među ozlijeđenima je i 11 policajaca.

Vezani članci SDP: Prvi poraz Grbina - 1 U SDP-u i dalje pušu vjetrovi podjela, o novim kadrovskim rješenjima sada bi im mogla odlučivati - HDZ-ova saborska većina Lokomotiva je eksplodirala nakon što je udairo u betonski odbojnik (Foto: AFP) - 3 Vlak udario u prepreku: Najmanje 20 mrtvih u eksploziji na željezničkom kolodvoru u Kairu

>> Egipat: Novi sukobi Kopta i muslimana

Sukobi između kršćana i muslimana sve su češći u Egiptu nakon svrgavanja Hosnija Mubaraka.

Predsjednik Mohamed Mursi, ujedno i vođa Muslimanske braće, obećao je da će zaštititi prava Kopta, koji čine oko 10 posto od 84 milijuna stanovnika Egipta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook