U amaterskoj video snimci vidi se trenutak eksplozije balona na vrući zrak i njegov pad, pri čemu je poginulo najmanje devetnaest osoba, nedaleko egipatskog grada Luxora.


Prema zadnjim izvješćima u eksploziji i padu turističkog balona poginulo je najmanje devetnaest osoba. Amaterski video snimio je turist iz susjednog balona. Svjedoci kažu kako je rušenju balona prethodila eksplozija te kako je iz njega šikljala vatra, piše Reuters.

>> Slovenija: Pad balona uzrokovao je vjetar!

Vezani članci Hrvatska vojska, ilustracija Dvojica vojnika ozlijeđena u Vukovaru: Za vrijeme vježbe eksplodirala bomba sa suzavcem Nokia 3310 i petarda Može li legendarna Nokia 3310 preživjeti eksploziju? Krajnje je vrijeme da saznamo

Glasnogovornik kompanije u čijem je vlasništvu srušeni balon kaže kako se u njemu prilikom pada nalazilo 20 turista i pilot. U nesreći je poginuo i jedan Egipćanin, te turisti iz Japana, Kine, Francuske, Britanije i Mađarske.

Prema prvim informacijama, za vrijeme leta došlo je do eksplozije plina zbog čega je balon pao. Fotograf Christopher Michel nalazio se u balonu ispred onoga koji se srušio. 'Čuo sam eksploziju i vidio dim', napisao je Michel na Twitteru i objavio fotografije balona neposredno prije polijetanja.

Povijesni grad Luxor leži na obali Nila i vrlo je popularno turističko odredište.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook