Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Slovenija: Pad balona uzrokovao je vjetar!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji su, na cesti između Ljubljane i Iga, pala dva balona. Najmanje je četvero ljudi smrtno stradalo.

U dva balona, koja su jutros poletjela oko 5 sati, bila su 32 putnika, piše 24ur.com. Nekoliko minuta prije 8 sati oba su se balona srušila.

Pročitajte i ovo Omiška Dinara nije joj bilo spasa Strava na planinarenju: 26-godišnjakinja se odvojila od grupe i pala u provaliju na Omiškoj Dinari Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika

Jedan od balona je izgorio, a putnici su ispali iz košare. Smrtno je stradalo četvero ljudi. U tijeku je identifikacija stradalih, a rezultati se očekuju u večernjim satima.

Ozlijeđeno je 28 osoba, od kojih je šestero djece. Od toga je osam zadobilo teže ozlijede, a među njima je i 10-godišnje dijete.

>> Novi Zeland: 11 mrtvih u nesreći balona na vrući zrak

Prema prvim rezultatima istrage izazvala je nagla i velika promjena brzine i smjera vjetra pri pokušaju prisilnog slijetanja, izjavio je za Slovensku tiskovnu agenciju STA šef vladine službe za istraživanje nesreća Roman Rovanšek.

Rovanšek je rekao da je završen prvi dio istrage i da njegovi rezultati pokazuju kako je nesreću izazvao vjetar, naglim promjenama smjera i brzine pri tlu, neposredno blizu mjesta na koji se balon pokušavao spustiti, što je najavio zračnoj kontroli jer se Ljubljani približavala oluja. Istraga će se nastaviti ispitivanjem ostataka balona.

Suprotno prvim izvješćima u nesreći je sudjelovao samo jedan balon u kojemu je bilo 32 ljudi, dok je drugi manji, u vlasništvu iste tvrtke i s 15 putnika, uspio prisilno i uz teškoće sletjeti kilometar od mjesta gdje je pao i zapalio se veći balon.

Pomoć unesrećenima pružali su liječnički timovi s devet vozila. Sudjelovala su i dva helikoptera.

Predsjednik Slovenije Danilo Turk nakon današnje nesreće izrazio je sućut svim onima koji su u tragediji izgubili svoje bližnje. Izrazio je i nadu da će dobra skrb biti pružena svim ozlijeđenima. 'Vjerujem da će liječnici učiniti sve da se broj žrtava ne poveća', rekao je Turk.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene