Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teroristička grupa Džama Islamija devedesetih je godina prošlog stoljeća izvela nekoliko terorističkih napada i ubojstava.


Vođa terorističke grupe Džama Islamije Esam Derbala umro je u subotu u zatvoru u Egiptu, objavilo je u nedjelju ministarstvo unutarnjih poslova.

Vezani članci Fontane zasjale Bandiću u čast - 3 Svijetlile su za mnoge, a danas su Bandićeve fontane zasjale i u čast svom inicijatoru Milan Bandić Preminuo Milan Bandić, suradnici u suzama: "Živio je i umro za ovaj grad"

Glasnogovornik ministarstva, pod čijom su nadležnošću zatvori, izvijestio je da je Derbala umro u 58. godini u zatvoru od posljedica respiratornih i cirkulatornih problema.

Džama Islamija devedesetih je godina prošlog stoljeća izvela nekoliko terorističkih napada i ubojstava. Početkom 2000. većina njezinih vođa prestala je s poticanjem nasilja i napadima te kasnije osnovala Stranku razvoja i izgradnje.

FBI: Preko 200 Amerikanaca otišlo ili pokušalo otići u Siriju

Derbala je uhićen u svibnju zbog navodnog poticanja nasilja, a utamničen je u dobro čuvanom zatvoru u predgrađu Kaira.

Stranka razvoja i izgradnje optužila je vlast za namjerno ubojstvo Derbale, pošto mu je, kako su naveli, uskraćena zdravstvenu skrb i lijekovi, unatoč tomu što je bilo poznato da je dijabetičar.

Derbala je podupirao islamističkog predsjednika Mohameda Morsija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook