Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekadašnji američki obavještajac Edward Snowden, koji je objavom povjerljivih dokumenata prije nekoliko mjeseci pokrenuo lavinu špijunskih skandala, u Rusiji je pronašao posao.


Bivši suradnik američke Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) Edward Snowden našao je posao u Rusiji, izjavio je u četvrtak njegov odvjetnik Anatolij Kučerena, a prenose ruski mediji.

Vezani članci Slika nije dostupna Snowden traži privremeni azil u Rusiji, u Južnu Ameriku će 'kasnije' Slika nije dostupna Edward Snowden navodno zatražio azil u Rusiji

Snowden počinje raditi u petak za jedan od najvećih ruskih portala, rekao je Kučerena ne navodeći o kojem portalu je riječ.

>> 'Predsjedniče, kako je moguće da niste znali za prisluškivanja svjetskih lidera?'

Kučerena je dao izjavu povodom objavljivanja nove Snowdenove fotografije na internetskoj stranici Life Newsa. Na fotografiji objavljenoj u četvrtak, a snimljenoj još u rujnu, vidi se Snowden, a u pozadini je moskovski Hram Krista Spasitelja. Po riječima odvjetnika, Snowden mirno šeće ruskom prijestolnicom, ali je i dalje tajna gdje živi.

'On mirno šeće zemljom, njemu su zanimljive Rusija i njezina kultura. Njegov obilazak muzeja Kremlja i ruskih gradova govore o tome da on voli Rusiju i želi više znati o njoj', rekao je Kučerena za Life News i dodao da se Snowden može slobodno kretati Rusijom.

Također je rekao da će novac koji je prikupljen na Life Newsu kao pomoć Snowdenu biti prebačen na njegov račun koji će uskoro biti otvoren.

'Snowden će uskoro početi zarađivati novac u Rusiji jer počinje raditi 1. studenoga za jednu od najvećih tvrtki kompanija za tehničku podršku najvećeg portala. To je rad na području informacijskih tehnologija, pitanje njegovog posla je riješeno', istaknuo je Kučerena.

Također je dodao da tvrtka za koju će Snowden raditi nije državna budući da on ne može raditi za rusku državu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook