Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SNOWDEN O "MAJCI SVIH BOMBI"

"Oni tuneli koje smo bombardirali u Afganistanu? Mi smo ih platili"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgradnju kompleksa tunela Tora Bora u Afganistanu, provincija Nangarhar, navodno je financirala CIA u vrijeme kada je tamo bjesnio afganistansko-sovjetski rat (1979. - 1989.).

Pentagon je, kada je na Afganistan bacio nenuklearnu bombu poznatu kao "majka svih bombi", gađao tunele koje je vjerojatno izgradila upravo - Amerika. To je na svom Twitter profilu objavio Edward Snowden, bivši pripadnik specijalnih službi, koji je radio za CIA-u i NSA.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sukob Teksasa i Bidena "Božja vojska" krenula prema granici: Kriza na granici odjekuje SAD-om, čeka se Bidenov potez Predsjednik SAD-a Joe Biden Čeka se reakcija SAD-a Zbog smrti američkih vojnika raste pritisak na Bidena: "Jedini odgovor mora biti razorna vojna odmazda"

"Oni mudžahedinski tuneli koje smo bombardirali u Afganistanu? Mi smo ih platili", napisao je Snowden. Uz toje objavio i fotografiju na kojoj je dio teksta koji je objavljen 2005. godine u New York Timesu, a u kojem se navodi da je izgradnju kompleksa tunela Tora Bora u Afganistanu, provincija Nangarhar, financirala CIA u vrijeme kada je tamo bjesnio afganistansko-sovjetski rat (1979. - 1989.).

Naime, u to je vrijeme Washington podržavao mudžahedine koji su se borili protiv sovjetskih trupa u Afganistanu.

Podsjetimo, SAD je u četvrtak na Afganistan bacio dosad najveću nenuklearnu bombu, GBU-43 MOAB, "majku svih bombi". Napad je izveden oko 19 sati po lokalnom vremenu, a meta je bio kompleks tunela u provinciji Nangarhar, gdje su američki vojnici u misiji protiv Islamske države.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene