Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moskva prigrlila špijuna

Edward Snowden dobio trogodišnji azil u Rusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snowden je pobjegao u Rusiju nakon što je svijetu otkrio detalje tajnog američkog programa prisluškivanja i nadzora

Bivši suradnik američkih obavještajnih službi Edward Snowden dobio je dozvolu trogodišnjeg boravka u Rusiji, izjavio je njegov ruski odvjetnik u četvrtak.

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Moskva Nisu zadovoljni Rusija zaprijetila Americi i Europi: "Ovo je krađa, vi ste lopovi! Odgovor će biti iznimno oštar"

'Donesena je odluka o zahtjevu i počevši od 1. kolovoza 2014. Edward Snowden je dobio dozvolu trogodišnjeg boravka', rekao je novinarima Anatolij Kučera.

Snowden je pobjegao u Rusiju nakon što je svijetu otkrio detalje tajnog američkog programa prisluškivanja i nadzora te mu je Moskva 1. kolovoza 2013. odobrila jednogodišnji azil, izazvavši ljutnju Washingtona koji svojem državljaninu želi suditi u SAD za više kaznenih djela, uključujući špijunažu.


'Bio sam uvježban za špijuna, čak sam imao i ime koje nije bilo moje'

Zbog Snowdenove nazočnosti u Rusiji odnosi Moskve i Washingtona su se dodatno zategnuli, a zbog kriza u Siriji i Ukrajini te ljudskih prava ionako nisu idealni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene