Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastave na pola koplja

Edward Kennedy bit će pokopan uz braću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki senator Edward Kennedy, koji je umro u utorak prije ponoći u dobi od 77 godina od tumora na mozgu, bit će pokopan uz svoju braću na Nacionalnom groblju Arlington kraj Washingtona, izvijestili su u srijedu američki mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ovo morate znati Skupo je umrijeti, ali je jeftinije ako vas kremiraju: Provjerili smo što smijemo s urnom i pepelom Dokumenti o atentatu na Kennedyja: Ilustracija - 5 Može čitati tko hoće Objavljene tisuće dokumenata o Kennedyjevu ubojstvu: Što će otkriti o događaju koji je je potaknuo beskonačne teorije zavjera?

Obitelj Kennedy još nije objavila planove za posljednji oproštaj od svog preminulog partijarha, no dužnosnici upoznati s pripremama kazali su da će Edward biti pokopan na groblju Arlington, u blizini groba braće - predsjednika Johna F. Kennedya, ubijenog u atentatu 1963. i senatora Roberta F. Kennedya, ubijenog u atentatu 1968., u jeku kampanje za demokratsku predsjedničku nominaciju.

>> 'Za Kennedyjem neće žaliti samo SAD nego svi kontinenti'

Na Arlingtonu, smještenom preko rijeke Potomac nasuprot Washingtona, u grobnici s vječnom vatrom leže John F. Kennedy, supruga Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis, sin Patrick koji je umro s dva dana i jedno njihovo mrtvorođeno dijete. Desetak metara dalje, na travnatoj padini je jednostavni bijeli križ Roberta F. Kennedya. Njihovi grobovi su među najposjećenijim mjestima na Arlingtonu, posljednjem počivalištu američkih velikana i palih vojnika, koje svake godine posjećuju milijuni Amerikanaca i stranih turista. Glasnogovornik groblja Arlington, Dave Foster izjavio je kako Ted Kennedy ispunjava uvjete da mu urna s pepelom počiva na Arlingtnu, jer je služio u američkoj vojsci i Kongresu.

Izvori koje citiraju američke TV mreže, navode da će posljednji oproštaj od Edwarda Kennedya biti održan u Bostonu, prije pokopa na Arlingtonu. Po odluci predsjednika Baracka Obame u srijedu su u Washingtonu i drugdje u SAD-u zastave spuštene na pola koplja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene