Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neovisni stručnjak

Niz kontroverzi i nepoštovanja pravila: Pokreće se istraga o ovogodišnjem Eurosongu

Neovisni stručnjak istražit će događaje na ovogodišnjoj Euroviziji nakon niza kontroverzi poput diskvalifikacije nizozemskog natjecatelja ili propalestinskih prosvjeda.

Međunarodno glazbeno natjecanje diskvalificiralo je nizozemskog natjecatelja Joosta Kleina zbog incidenta u kojem je navodno verbalno prijetio zaposlenici produkcije, a izraelska natjecateljica Eden Golan nastupala je u vrijeme pogoršanja humanitarne situacije u Gazi.

Izraelska nacionalna televizija kasnije je tvrdila da je bila suočena s prikazima mržnje bez presedana od drugih država.

Organizatori Eurovizije potvrdili su da će se stoga provesti istraga tih događaja.

"Europska unija radiotelevizija (EBU) želi stalno raditi na poboljšanju svojih usluga i događaja.

Kako bismo dodatno ojačali eurovizijsko natjecanje, zatražili smo od neovisnog stručnjaka da istraži ESC 2024. u Malmöu i s EBU-ovim vladajućim tijelima podijeli što je otkrio i zaključio kako bi nastavili poboljšavati taj godišnji događaj", objavili su.

Nakon natjecanja na kojem je pobijedila Švicarska, ispred hrvatskog Baby Lasagne, organizatori su najavili da će provesti istragu jer dio delegacija "nije poštovao duh pravila".

Pročitajte i ovo Probušena guma, ilustracija na nadvožnjaku Pukla naprava na obilaznici, oštećeno više automobila: "Neka je drama"

Tijekom tjedan dana dugog natjecanja propalestinski prosvjednici stizali su pred lokaciju natjecanja kako bi izrazili podršku stanovnicima Gaze i kritizirali sudjelovanje Izraela.

Nastup njegove predstavnice dočekan je zvižducima i uzvicima negodovanja. Izraelsku delegaciju kritizirali su i drugi natjecatelji, poput irske Bambie Thug.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene