Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije greška

E to se zove zima: U Rusiji izmjereno -46 Celzijevih stupnjeva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polarna hladnoća uz ovako niske temperature neuobičajena je čak i za Sibir, svojevrsni simbol izrazito oštrih zima. U Jakutskoj su oblasti zabilježene ekstremno niske vrijednosti koje su dosezale -50 Celzijevih stupnjeva.

Dok Lijepa naša muku muči s nekoliko desetaka centimetara snijega koji su zatrpali pojedine dijelove unutrašnjosti, uključujući i Zagreb, u Jakutskoj oblasti usred Sibira snijeg i nije nešto neuobičajeno. Bijelog pokrivača, kao i obično u ovom dijelu godine, ima, no probleme tamošnjem stanovništvu ovih dana stvaraju čak i za njihove standarde preniske temperature zraka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

>> VIDEO Totalni prometni kolaps: Autobusi ne voze, u prekidu više tramvajskih linija

Da se živa kojim slučajem ne ledi na -38 Celzijevih stupnjeva, u klasičnim bi se termometrima spustila do vrtoglavih -46, a ovisno o mikrolokaciji, i pokoji stupanj niže. No, što ne može živa, u stanju je elektronika, tako da smo, zahvaljujući elektroničkim termometrima, dobili informaciju o polarnoj hladnoći u Jakutsku.

Prema informacijama lokalnih medija, u nekoliko toplana zabilježena su oštećenja, a snimke iz Jakutska pokazuju i da su poslušnost otkazali neki gradski semafori. Najveći dio osnovnih i srednjih škola do daljnjega je zatvoren.

Ipak, ni gotovo -50 stupnjeva ispod ništice nije spriječilo prodavače na glavnoj gradskoj tržnici da na otvorenom izlože svoj uobičajeni asortiman voća, povrća i ribe. 'Kumica' Nastia izjavila je da se dobro ubundala i da joj nije hladno. 'Pijemo čaja, mnogo čaja, šećemo, čavrljamo i tako se zagrijavamo', dodaje njezin kolega Pavel.

Meteorolozi su za predstojeći vikend najavili zatopljenje - temperature bi trebale skočiti do 'ugodnih' -37 stupnjeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene