Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aktualni crnogorski premijer i čelnik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović priopćio je navodno u ponedjeljak navečer najužem vodstvu stranke svoju konačnu odluku da ne bude mandatar za sastav nove vlade, javljaju podgorički mediji.


Iako njegovo ime nije izravno spominjano na samoj sjednici Predsjedništva DPS-a, Đukanović je, prema izvorima lista iz vrha stranke, tijekom sinoćnjeg kratkog sastanka s potpredsjednicima stranke Svetozarom Marovićem i Filipom Vujanovićem, za novog premijera predložio dosadašnjeg ministra financija Igora Lukšića. 

Vezani članci Slika nije dostupna Zašto odlazi Milo Đukanović? Slika nije dostupna Milo Đukanović se povlači iz politike

Međutim, u javnosti se spominju i imena Svetozara Marovića, posljednjeg predsjednika Državne zajednice Srbije i Crne Gore, te potpredsjednika vlade Branimira Gvozdenovića i ministra poljoprivrede Milutina Simovića.

Podgorički dnevnik 'Vijesti' navodi kako će se najuže vodstvo
vladajuće stranke ponovo sastati u utorak popodne, kada će zauzeti konačno stajalište o mandataru i sastavu Vlade te da će svoj prijedlog priopćiti do četvrtka.

Prema neslužbenim informacijama 'Vijesti', potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović navodno je odlučio ne isticati svoju kandidaturu za premijersku dužnost.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović ranije je najavljivao kako će za mandatara vlade predložiti Mila Đukanovića, kao najzaslužnijeg što je Crna Gora izborila svoju neovisnost. 

Sam Đukanović u više je navrata izjavljivao kako je umoran od politike te da bi se želio posvetiti biznisu, ali će konačnu odluku donijeti u dogovoru s vodstvom svoje stranke.