Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Đukanović očekivao oštru Srbiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da je očekivao oštre reakcije Srbije na crnogorsko priznanje Kosova.

Đukanović je u razgovoru za beogradsku televiziju B92 rekao da je priznanje kosovske neovisnosti rezultat realne i svrhovite politike crnogorske Vlade te naglasio kako je ta odluka donesena devet mjeseci nakon proglašenja kosovske neovisnosti, nakon ozbiljnog razmatranja jer je Crna Gora do nedavno bila u državnoj zajednici sa Srbijom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crna Gora priznala Kosovo Slika nije dostupna Dinosha: Crna Gora u svibnju treba priznati Kosovo

Đukanović je naglasio da Crna Gora želi biti dobar susjed svim zemljama koje je okružuju te da istodobno mora voditi računa o svom multietničkom sastavu. 

>> VIDEO: Neredi u Podgorici, najmanje 34 ozljeđena

>> Crnogorska veleposlanica u Srbiji persona non grata

>> Tadić: 'Odluka Crne Gore i Makedonije o priznanju Kosova je pogrešna'

'Zbog toga se nismo žurili s odlukom, već smo vagali do trenutka kad smo shvatili da bi svaka odgoda bila znak političkog sljepila, nepriznavanje političke realnosti, povratak na politiku mitova i iluzija i ugrožavanje puta k europskim i euroatlantskim integracijama', naglasio je Đukanović.

Također je kazao da se njegova Vlada u odluci o priznanju Kosova nije vodila očekivanim reagiranjima Srbije, nego procjenom strateških državnih interesa Crne Gore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene