Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otežano napreduju

Džihadističke bombe i snajperi usporavaju iračke snage u Ramadiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Nailazimo na nekoliko prepreka, većinom snajperiste i automobile-bombe", kazao je natporučnik Bašar Husein, na položaju u susjednoj četvrti Hoz.

Iračke snage nastavile su u subotu slamati otpor džihadista Islamske države u Ramadiju, središtu većinski sunitske pokrajine Al-Anbar, čije bi zauzimanje moglo vratiti čast vojsci koju je IS ponizio 2014.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posljednje upozorenje SAD-a "Svi džihadisti koji se nalaze u Mosulu ondje će i umrijeti" Slika nije dostupna Britanski general "Koalicija ubija džihadiste brže nego što ih IS stvara"

Irački vojnici u petak su napadnuti snajperima dok su se pri ulasku u grad u utorak suočili s ograničenim otporom džihadista, zbog čega su se nadali brzom zauzimanju položaja koje su izgubili u svibnju.

No, džihadisti su usredotočili svoju obranu oko nekadašnjeg sjedišta pokrajinske vlade u četvrti Hoz gdje bjesne sukobi.

"Nailazimo na nekoliko prepreka, većinom snajperiste i automobile-bombe", kazao je natporučnik Bašar Husein, na položaju u susjednoj četvrti Hoz.

Brojčano moćnije, iračke snage koje su se u četvrtak nalazile na oko 500 metara od vladinog sjedišta, ali usporene eksplozivnim napravama koje su postavili džihadisti kao i snajperistima, otežano napreduju.

Otpor IS-a "sve je intenzivniji kako se iračke snage približavaju vladinom sjedištu", kazao je neimenovani brigadni general. "Naše snage sad su pozicionirane na više od 300 metara od tih zgrada", dodao je on. Broj boraca IS-a koji su ostali u Ramadiju procjenjuje se na manje od 400 osoba, a kruže glasine da džihadisti koriste stanovnike kao ljudski štit. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene