Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Do sada je službeno zabilježeno 3027 ovakvih džihadističkih dekapitacija. Od toga se u 1787 slučajeva radilo o civilima, a među njima je bilo i 74 djece.


Džihadisti terorističke organizacije Islamska država (IS) u Siriji su prvi put odrubili glave ženama, javlja Al Jazeera. Razlog zašto su na ovaj brutalan način ubili dvije žene i njihove supružnike jest što su navodno pokušali doći do nekih lijekova koji su im trebali.

Vezani članci Džihadisti srušili zrakoplov sirijskog režima (Foto: AFP) - 1 Džihadisti srušili zrakoplov sirijskog režima: Sirija i saveznici gotovo svakodnevno bombardiraju Idlib Ilustracija (Foto: AFP) Bježeći s teritorija Islamske države, 90 ljudi umrlo na putu za izbjeglički logor: Dvije trećine umrlih su djeca mlađa od 5 godina

Optužili si ih stoga da koriste 'magiju medicine', što je prema IS-ovim radikalnim stavovima 'netradicionalan način liječenja'.

IS prije stravičnih napada pozvao muslimane da 'napadaju nevjernike'

'Ovo je prvi put da su obezglavili žene pred okupljenim mnoštvom u Siriji', rekao je za Al Jazeeru Rami Abdel Rahman. Ranije su islamisti odrubljivali glave ženama u drugim zemljama. Prvi par u najnovijem slučaju obezglavljen je u nedjelju, a drugi jučer, a prije smaknuća su pokrili glave ubijenim ženama.

Do sada je službeno zabilježeno 3027 ovakvih džihadističkih dekapitacija od kad su sami proglasili svoju 'kalifat' (sustav vladavine u kojem je vrhovni vladar zakoniti nasljednik Muhameda, koji se isključivo bira između najpobožnijih i najobrazovanijih).

Od toga se u 1787 slučajeva radilo o civilima, a među njima je bilo i 74 djece.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook