Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Napadajte nevjernike'

PORUKA PRIJE NAPADA 'Dolazim u Tunis ovo ljeto'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon tragičnih napada na civile, svijet još uvijek osjeća gorčinu i strah u zraku.

Teroristi samoproglašene Islamske države (IS) dan nakon stravičnih napada u Tunisu, Francuskoj i Kuvajtu, preuzeli su odgovornost za smrt desetke civila, među kojima je bilo i puno turista iz zapadnih zemalja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Upucao sam ga dok se molio' PRIČA POLICAJCA HEROJA On je ubio pomahnitalog terorista u Tunisu Slika nije dostupna Tko je mogao znati? Terorist iz Tunisa iznenadio svojom prošlošću

Možda najteži od svih bio je jučerašnji slučaj u Tunisu u kojem je, tijekom napada na hotel u turističkom mjestu, poginulo 39 ljudi, a Daily Mail piše kako je prije napada već bilo islamističkih prijetnji na društvenim mrežama.

Napadi su se dogodili i nakon što je ova teroristička organizacija pozvala 'sve Muslimane da djeluju tijekom Ramazana'. Jedan od glasnogovornika radikalista ranije je 'obećao nagradu u raju onima koji napadnu nevjernike tijekom muslimanskog svetog mjeseca'. Napadi su se dogodili i godinu dana nakon što je IS objavio samoprozvani kalifat, nakon čega je slijedilo razdoblje barbarskih činova i ubojstava.

SNIMIO HOROR pokolja na plaži u Tunisu

Islamska država se nalazi pod osobitim pritiskom jer su napadnuti njezini položaji u Siriji, Iraku i Libiji, kojima se sve teže odupire. U utorak je Abu Muhammad al-Adnini, glavni glasnogovornik IS-a, pozvao džihadiste da napadnu zapadne mete.

U zastrašujućoj je poruci poručio da bi 'Alah mogao višestruko nagraditi sve koji se na pozive za napadom odazovu upravo tijekom Ramazana, čak i dodatno u odnosu na akcije tijekom drugih mjeseci u godini'. U poruci je i požurivao Muslimane da Ramazan učine 'mjesecom katastrofe za nevjernike'.

Na Twitteru se učestalo pojavljuju i islamističke prijetnje, a teroristi od početka intenzivnih napada koriste društvene mreže kao način međusobne komunikacije, ali i kao alat kojim Zapadu šalju poruke i prijetnje. Među prijetnjama su i gore podijeljene fotografije u kojima islamisti poručuju da će 'doći u Tunis ovo ljeto', a korisnik David Thomson prenio ih je sa stranice džihadista još u ožujku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene