Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesu li mu dani odbrojani?

Bliže od svih dosad: Džihadisti su na svega 5 kilometara od Asada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadisti Islamske države za vratom su sirijskom predsjedniku Bašar al Asadu i od njegove palače udaljeni su svega pet kilometara.

Nakon invazije na palestinski izbjeglički kamp u predgrađu Damaska, džihadisti Islamske države doslovce su na kućnom pragu Bašara al Asada. Kako prenosi Independent, od sirijskog ih predsjednika dijeli tek pet kilometara zračne linije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Simbol represije režima IS eksplozijama razorila zatvor u Palmiri Slika nije dostupna 4 godine kaosa u Siriji VIDEO Analiza: Džihadisti pred pragom Asadove palače

Podsjetimo, džihadisti su uz pomoć terorističke organizacije Al Nusra preuzeli kontrolu nad 90 posto palestinskog izbjegličkog kampa Jarmuk, te zarobili oko 18.000 uglavnom Palestinaca.

VIDEO Analiza: Džihadisti pred pragom Asadove palače

Al Nusra, koja je povezana s Al Kaidom je dosad bila u sukobu sa Islamskom državom, ali je prihvatila udruživanje i zajednički napad na glavni grad Sirije. Al Nusra je objavila priopćenje u kojem navodi da zadržava neutralnu poziciju unatoč povremenim akcijama za i protiv Islamske države, prenosi Reuters.

Oko izbjegličkog kampa se vode velike borbe, jer su u kontraofenzivu krenule i snage sirijskog predsjednika Bašara al Asada, čija predsjednička palača se nalazi na svega pet kilometara od Jarmuka.

Sirijska Organizacija za ljudska prava priopćila je da su džihadisti napali izbjeglički kamp takozvanim "barrel bombama", pri čemu je poginulo poginulo najmanje 25 ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene