Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Džamija u Islamabadu: Ubijen Abdul Rashid Ghazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Navodni šef ekstremista u Crvenoj džamiji u Islamabadu Abdul Rashid Ghazi ubijen je u razmjeni vatre između islamskih militanata i pakistanskih snaga koje su krenule u napad na pobunjeničku džamiju.

'Lokaliziran je u podrumu i zatražio je da napusti prostor. Izašao je u društvu četiri ili pet militanata koji su nastavili pucati na snage sigurnosti', objasnio je glasnogovornik pakistanskog ministarstva unutarnjih poslova Javed Cheema. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samoubojica detonirao bombu blizu Crvene džamije Slika nije dostupna Pakistan priznao da su u napadu na džamiju ubijene žene i djeca

'Postrojbe su odgovorile i ubijen je u razmjeni vatre', dodao je on. Pedesetak islamskih militanata i osam pakistanskih vojnika ubijeno je u ofenzivi koju je u zoru pokrenula vojska nakon neuspjelih pregovora s otmičarima koji su danima u Crvenoj džamiji u Islamabadu držali 150 talaca, objavila je vojska.

'To je bila konačna ofenziva kako bi se očistio prostor od naoružanih militanta', izjavio je glasnogovornik vojske, general Vahid Arshad.

Napad je počeo oko 5 sati po mjesnom vremenu, a prema dostupnim podacima, poginulo je 58 radikalnih islamista te osmorica vojnika, dok je najmanje 29 vojnika ranjeno.

Nakon poziva na predaju u utorak se predalo pedesetak aktivista. 

Proboj u džamiju počeo je nakon što je pregovaračko izaslanstvo na čelu s bivšim premijerom napustilo džamiju kazavši da pokušaj mirne predaje otmičara nije uspio.

Pakistanska vojska četiri je puta pozvala na predaju otmičare
predvođene radikalnim klerikom Ghazijem, koji su držali brojnu djecu kao taoce, no on je odbacio zahtjev kazavši da će radije umrijeti nego se predati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene