Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji ju napustili

Dvospolna beba čeka na operaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada su prije dvije godine nepoznati roditelji u Bihaću ostavili svoju tek rođenu bebu, nikome nije bilo jasno zbog čega. No, ubrzo se otkrilo da je beba hemafrodit, odnosno, da je rođena s muškim i ženskim spolnim obilježjima.

Danas, dvije godine kasnije, napuštena beba čeka na operaciju u sarajevskoj Pedijatrijskoj bolnici, prenosi Pincom. Koji će spol beba zadržati, odlučit će dječji kirurzi u dogovoru s Etičkim povjerenstvom, socijalni radnici i psiholozi.

Pročitajte i ovo Privođenje 39-godišnjakinje (Foto: M. Kadrić/Avaz.ba) Majka na slobodi "Prioritet je biološka obitelj": Hoće li "beba iz kontejnera" na kraju biti vraćena majci? Privođenje 39-godišnjakinje (Foto: M. Kadrić/Avaz.ba) Curica je dobro Majka koja je bebu staru nekoliko dana ostavila u kontejneru puštena na slobodu

U bolnici kaže kako je rekonstrukcija ženskog spolnog organa lakša i uspješnija, isto kao i hormonska terapija za vrijeme puberteta.

Manje od jedan posto ljudi rađa se s muškim i ženskim spolnim ogranima, a većina njih nakon operacije opredjelilo se za ženski spol. Roditelji koju su napustili bebu saznavši da je dvospolac, nisu se javili niti jednom u razdoblju od dvije godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene