Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo ubojstvo

Na istoku Njemačke ubijen mladić, pritvorena dva Afganistanca

Chemnitz (Foto: AFP)
Chemnitz (Foto: AFP) Foto: Afp
Dvadesetdvogodišnji Nijemac umro je u noći na nedjelju u istočnom gradu Koethenu i policija je privela dvojicu Afganistanaca pod sumnjom da su ga ubili, objavili su u nedjelju njemačka policija i tužiteljstvo.

"U tom kontekstu, dvojica Afganistanaca privremeno su pritvoreni pod sumnjom da su počinili ubojstvo", navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Petr Bystron Isplivale audiosnimke Političar populističkog AfD-a pod pritiskom javnosti: "Nisam primio nikakav novac za širenje proruskih pozicija"

Njemačku potresaju najnasilniji prosvjedi krajnje desnice zadnjih desetljeća nakon što je 26. kolovoza u gradu Chemnitzu, u nekadašnjoj Istočnoj Njemačkoj, nožem ubijen 35-godišnji Nijemac za što su uhićena dvojica tražitelja azila, Sirijac i Iračanin.

Grad - središte najveće rasprave u Europi

Chemnitz se zbog toga našao u središtu najveće rasprave u Europi u kojoj se sučeljavaju pristaše strožega pristupa imigraciji, posebno u Italiji i istočnoj Europi, s pristašama umjerenijega stajališta koje predvode njemačka kancelarka i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

U ponedjeljak navečer, u gradu koji je postao epicentar prosvjeda protiv migranata i Angele Merkel, 65 tisuća ljudi okupilo se na rock koncertu protiv rasizma, pod geslom "Nas je više", a događaj su poduprli i najviši državni dužnosnici, njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier i šef diplomacije Heiko Maas.

Njemačka kancelarka je, preko glasnogovornika, Nijemce pozvala da se pobune protiv "mržnje" koja, po njezinu mišljenju, nije usmjerena samo protiv stranaca, nego i protiv političkih dužnosnika i novinara. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene