Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvogodišnji Indonežanin kojeg smo prije nekoliko tjedana gledali kako strastveno puši, smanjio je unos nikotina u svoj mali organizam.


Šest mjeseci nakon što ga je otac dječaka Ardija Rizala ‘navukao’ na nezdravu naviku, pretili dječak pušio je 40 cigareta dnevno. Kada bi mu ih netko uskratio, bacao bi se po podu i histerično plakao.

Vezani članci Zapljena cigareta, ilustracija USKOK podignuo optužnicu protiv krijumčara cigareta: Među okrivljenima policajac i carinik Slika nije dostupna Svi koji puše ovo bi trebali pročitati

>> 2-godišnjak ovisan o cigaretama!

Nakon objave snimke na kojoj se vidi kako Ardi puši, reagirale us tamošnje socijalne službe. Kazali su, da kada su se s njim igrali, dječak bi gubio želju za cigaretom jer je bio koncentriran na nešto drugo, piše Australia news.

‘Dječak je značajno smanjio unos nikotina i to prilično brzo’, rekao je Seto Mulyadi, predsjednik komisije za zaštitu djece. Ardi sada puši 15 cigareta dnevno.

‘Terapija je fokusirana na igru. Okupiramo ga igračkama tako da zaboravi cigarete’, rekao Mulaydi te dodao da je dječak postao ovisan kada je vrijeme provodio s roditeljima koji su radili na tržnici. ‘Igračke i osoba s kojom bi se igrao sve je što mu je bilo potrebno da njegove misli odvrati od cigareta’, rekao je Mulaydi.