Dvije osobe uhićene su zbog velikog požara koji od ponedjeljka gori u povijesnoj tvornici u Sankt Peterburgu u kojem je poginuo jedan vatrogasac, a trojica su ozlijeđena, objavile su mjesne vlasti.

Galerija


Požar je izbio u ponedjeljak nešto poslije 12:30 po mjesnom vremenu iz nepoznatog razloga.

Vezani članci Crna zastava, Ilustracija U Bjelovaru Dan žalosti zbog smrti dvojice mladića, poginuli u požaru Stan iz kojega je počeo požar u Trnskom - 1 Ušli smo u zgradu u Trnskom u kojoj je danas planuo veliki požar: Posvuda smrad paleži, niz zidove stanova slijeva se voda, ali slavine su stanarima i dalje - suhe

Nošen jakim vjetrom, brzo se proširio u tom velikom kompleksu od crvenih cigli. Gašenje još traje.

Privedeni su direktor tvornice i njegov zamjenik, u sklopu istrage zbog "nemara koji je doveo do smrti".

Istražitelji su utvrdili određen broj propusta kad je riječ o protupožarnoj sigurnosti i ističu da je uprava kompleksa znala da u njemu nije smjelo biti ljudi. Izgorjelo je više od 10.000 metara četvornih prostora.

Poginuo vatrogasac, trojica ozlijeđena

Jedan vatrogasac poginuo je, a trojica su ozlijeđena, od kojih dvojica teško zadobivši opekotine na polovici tijela, po ministarstvu za izvanredne situacije.

Riječ je o najgorem požaru u 19 godina u Sankt Peterburgu, navode mjesni mediji. Tvornica Nevski, koju je u 19. stoljeću sagradio engleski industrijalac, dugo je bila jedna od najvećih tvornica tekstila u bivšem SSSR-u.

Danas je dijelom industrijski pogon, a ostatak je napušten i iznajmljen kao trgovački prostor. Smatra se povijesnim spomenikom.